Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Loodsbrand Steenbergen

Rond half 6 is brand uitgebroken in een loods van 20x30 m op het industrieterrein in Steenbergen.

17.55 uur De brand woedt in een loods van een bedrijf dat kunststof vijvers en zwembaden verkoopt. Er zijn geen gewonden gemeld. Aan de achterzijde van het pand ontsnapt zwarte rook. De wind trekt naar dunbewoond gebied. Dat is gunstig. 

De brandweer is ter plaatste met 2 tankautospuiten, een schuimblusvoertuig, grootwatertransport en een hoogwerker. De inzet is gericht op het voorkomen van uitbreiding van de brand naar de naastgelegen loods. Vanwege de smalle tussenruimte is dit wel een uitdaging. Om die reden is er opgeschaald naar 'grote brand' . 

18.22 brandweer zet de nevelkogel in. Dat is een lange lans met aan de kop een ronddraaiende kogel. In die kogel zitten gaten waardoor het water naar buiten komt. Door het ronddraaien wordt het water verneveld waardoor de hitte van het vuur afgehaald wordt. Vanwege de hitte en dus de veiligheid is het niet mogelijk de loods binnen te gaan en van binnenuit te blussen.

18.50 de brand woedt in de grote loods van zwembad / zwemvijverbedrijf Aquaunique. Het betreft een loods met een kunststofplaten constructie. Dat geeft een nare geur in de directe omgeving. Mensen in de directe omgeving wordt geadviseerd uit de rook te blijven. 

19.20 de brand is redelijk onder controle. Er is nog wat stank- en rookoverlast maar de brandweer heeft geen hoge concentraties CO gemeten. Advies blijf uit de rook, ramen, deuren dicht en ventilatie uit blijft van kracht. 

20.15 de brandweer meldt brand meester. Het nablussen duurt nog enige tijd. De smeulende resten moeten voorzichtig uit elkaar getrokken worden zodat het vuur niet opnieuw kan oplaaien. De loods staat nog maar heeft forse schade opgelopen. 

 • Update dinsdag 26 september 2017, 20:18

  Brand meester in #steenbergen. Nablussen duurt nog enige uren. Loods flink beschadigd http://bit.ly/2xupVc3

 • Update dinsdag 26 september 2017, 19:31

  Brand #steenbergen bijna onder controle. Geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten. http://bit.ly/2xupVc3

 • Update dinsdag 26 september 2017, 18:54

  Brandende loods #steenbergen heeft kunststofplaten constructie. Dat geeft geuroverlast in directe omgeving. Advies: blijf uit de rook!

 • Update dinsdag 26 september 2017, 18:44

  Brand #steenbergen woedt in grote loods #aquaunique, brandweer wil uitbreiding naar de kleine loods voorkomen. #blijfuitderook

 • Update dinsdag 26 september 2017, 17:54

  Geen gewonden bij de brand in de loods aan de #Drukkerij in #steenbergen