Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant
vrijdag 7 juli 2017, 05:13

Woningbrand Oosterhout

Grote brand gemeld in het onderste appartement van een flat in de Vrijheidstraat in Oosterhout.

De brand is rond 5 uur vanmorgen ontstaan in de onderste woning van een appartementencomplex van totaal 18 appartementen. Omdat de brand vrijwel onmiddellijk uitslaand was is er meteen groot opgeschaald. De brandweer heeft 2 tankautospuiten en een hoogwerker ingezet.

30 bewoners zijn door politie en brandweer uit hun huis gehaald. Bij 12 tot 14 appartementen valt de schade mee en kunnen de bewoners, na controle, weer terug. Voor de bewoners van de overige 4 tot 6 woningen wordt een alternatieve opvang gezocht. In het totaal zijn 30, meest oudere, mensen in veiligheid gebracht. Er zijn geen kinderen betrokken. De brand is rond 6 uur brand meester gemeld. Salvage handelt de schade verder af. Oorzaak van de brand is niet bekend.

  • Update vrijdag 7 juli 2017, 06:15

    Brand meester flat #oosterhout. Woning totaal uitgebrand. Bewoners 4 tot 6 woningen tijdelijk elders opgevangen. http://bit.ly/2sMvqRP

  • Update vrijdag 7 juli 2017, 05:16

    Brand gemeld in onderste woning van een flat (3woonlagen) in @gem_oosterhout. Brandweer met hoogwerker ter plaatste.